Rabu, 1 Februari 2017

LEMAK !!! MANUSIA PERLU MAKAN LEMAK INI UNTUK KEKAL SIHAT !!Bila bercakap tentang lemak, semua orang jadi septikal makan makanan berlemak. Sebab tak mahu gemok, takot kolestrol mencanak naik. Kemudian,berpotensi untuk dapat macam-macam penyakit kan !!!. 

Tetapi sebenarnya anda perlu tahu, terdapat satu jenis lemak yang anda AMAT PERLU ANDA MEMAKANNYA… 

Lemak tersebut adalah : asid lemak OMEGA-3 @ Omega-3 fatty acid !!Ia tidak dapat hasilkan oleh badan. Hanya boleh diperolehi daripada makanan luar SAHAJA. 

Omega-3 fatty acid mempunyai 2 elemen yang sangat penting iaitu – EPA dan DHA-- yang selalunya dijumpai di dalam ikan. ALA (alpha-linolenic acid) pula adalah salah satu sejenis asid omega-3 yang dijumpai didalam tumbuhan seperti kekacang dan berbiji. 

Badan anda bukan sahaja memerlukan fatty asid ini, tetapi fatty asid ini sendiri mempunyai kelebihan yang terlalu banyak untuk kesihatan anda. 

Bagaimana Lemak Omega membantu Kesihatan anda ?


 • ·         LEMAK DALAM DARAH (TRIGLYCERIDES). 

 Minyak ikan boleh merendahkan kandungan triglycerides yang tinggi. Orang yang mempunyai triglycerides yang tinggi dalam badan BERISIKO TINGGI untuk mendapat PENYAIT JANTUNG.Supplemen minyak ikan (EPA+DHA) boleh membendung masalah sendi kaku atau sendi keras/stiffness dan masalah sakit sendi. Omega-3 juga mampu membantu membuatkan ubat anti-keradangan/anti-inflammation menjadi lebih berkesanSesetengah pengkaji menjumpai bahawa budaya memakan makanan yang tinggi asid omega-3 membantu merendahkan depression. Minyak ikan juga didapati membantu meningkatkan keberkesanan ubat anti-depression dan membantu merawat symptom masalah bipolar. 


 • ·         TUMBESARAN DAN PERKEMBANGAN BAYI

DHA amat penting untuk tumbesaran & perkembangan mata, otak serta saraf bayi


 • ·         ASTHMA/LELAH .

Makanan yang tinggi asid lemak omega-3 akan menghalang keradangan/inflammasi iaitu punca utama berlakunya asthma. Keradangan/inflammasi selalunya berlaku apabila badan terkena jangkitan, demam, allergic dan sebagainya. 


 • ·         ATTENTION DEFICIT HYPERACTIVITY DISORDER / (ADHD).

Ada beberapa kajian menunjukkan bahawa minyak ikan boleh mengurangkan symptom ADHD dalam beberapa orang kanak-kanak dan meningkatkan mental skill mereka seperti skill berfikir, mengingat dan skill belajar. Tetapi lebih banyak kajian diperlukan untuk membuktikannya.Ada kajian mengatakan bahawa omega-3 boleh membantu melindungi diri daripada penyait Alzheimer’s dan dementia.

Untuk memastikan badan mendapat lemak sihat ini, anda boleh lah makan makanan yang tinggi omega atau  mengambil supplemen omega guard Shaklee.

Supplemen omega guard shaklee ini sangat berkualiti
Kualitinya dijaga rapi untukmemastikan penghasilannya adalah tulen dan pekat serta bebas daripada pencemaran.
 untuk memiliki omega ini, anda boleh beli melalui 'buy here'.. supplemen ini akan dihantar terus ke rumah anda :)
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=5e3196bdf1782fa1b4485fdd167ce6f3
nur hanisah @ svetlo nisa,
 Shaklee independent distributor
ws : +60134322141
Fb : svetlonisa
page : healthbay by svetlonisa
IG : svetlonisa_2
 COD : kepala batas, penang. tasek gelugor, padang serai kedah,

2 ulasan:

 1. Is it really works ?
  Also, Please check out my game Traffic Racer .
  Thanks

  BalasPadam
 2. Is it really works ?
  Also, Please check out my game Traffic Racer .
  Thanks

  BalasPadam